آخرین ارسالی های انجمن

شبکه کامپیوتری چیست و چه انواعی دارد؟ یک شبکه رایانه ای را می توان با توجه به فن آوری های کابل کشی ، نوع اتصال ، فناوری های بی سیم ، اندازه ، لایه شبکه ، معماری و اتصال کاربر یا توپولوژی، نوع قراردادها و استانداردهای مورد استفاده تقسیم کرد. همه اینها این سوال را ایجاد می کند که سوال شبکه چیست؟ خیلی طولانی تر باش در ادامه ، به طور خلاصه هر یک از این موارد را مرور خواهیم کرد.
شبکه های رایانه ای را بر اساس نوع اتصال
شبکه ها را می توان براساس نوع اتصال دستگاه به یکدیگر دسته بندی کرد. در اینجا ما با انواع شبکه ها روبرو می شویم. به عنوان مثال ، شبکه های زیر را می توان در نظر گرفت.
شبکه های فیبر نوری.
شبکه های اترنت
شبکه های محلی بی سیم
شبکه های خانگی
اتصال خط برق
در فناوری اترنت ، همه کامپیوترها و سرورها با استفاده از سیم های مسی به یکدیگر متصل می شوند و در این نوع اتصال ، استفاده از هاب ، سوئیچ ، پل و مسیر بخشی از روش های سنتی است. فناوری بی سیم به جای کابل از امواج مغناطیسی یا نور استفاده می کند. به این ترتیب هیچ ارتباط فیزیکی بین دستگاه ها وجود ندارد و دستگاه ها صرفاً با ارسال و دریافت امواج نور یا مغناطیسی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. فناوری دیگری به نام ITU-Y G.hn از سیم کشی برق در خانه ها استفاده می کند ، به این ترتیب کابل های کواکسیال ، خطوط تلفن و خطوط برق می توانند با سرعت حداکثر یک گیگابیت در ثانیه منتقل شوند.
تقسیم بندی شبکه براساس فناوری سیم کشی
از نوع کابل استفاده شده در شبکه می توان به عنوان ملاکی برای تقسیم بندی شبکه استفاده کرد. در زیر انواع این پارتیشن ها را مورد بحث قرار می دهیم.
جفت های پیچ خورده
در این حالت از کابل های مسی پیچ خورده استفاده می شود. در اینجا از یک پوشش عایق بین دو کابل استفاده شده است. از کابلهای جفت تابیده برای انتقال صدا و داده استفاده می شود. این می تواند از 2 میلیون تا 100 میلیون بیت در ثانیه محدوده اتصال ایجاد کند. با این حال ، ممکن است مشکلاتی مانند سر و صدا یا گرم شدن بیش از حد کابل ها وجود داشته باشد. مقره های مورد استفاده در این نوع کابل ها باید رسانای الکتریکی باشند و تا حد زیادی از ایجاد نویز در کابل های مجاور جلوگیری می کنند. در این نوع کابل ها از مس ، نقره ، آلومینیوم و سایر عناصر رسانایی خوب استفاده می شود.
کابل های کواکسیال
کابل های کواکسیال همچنین به طور گسترده ای در تلویزیون ، دفتر و سایر سیستم های شبکه محلی استفاده می شود. این کابل ها از یک رسانای داخلی قوی و یک غلاف انعطاف پذیر استفاده می کنند. این کابل ها نازک تر از جفت های پیچ خورده هستند و سرعت انتقال داده آنها سریعتر است. دامنه انتقال داده این کابل ها از 200 تا 500 میلیون بیت در ثانیه است.
الیاف نوری
همانطور که از نامش پیداست ، در اینجا به جای الکترون از فوتون های نور استفاده می شود. نیازی به گفتن نیست ، زیرا برق از بین می رود و نور جایگزین آن می شود ، سرعت بسیار بالایی به ما داده می شود. اکنون می توان داده ها را با استفاده از فیبرهای نوری به دورترین فواصل با سرعت فوق العاده ارسال کرد. یکی از مزایای انتقال داده با استفاده از فناوری فیبر نوری عدم وجود نویز در این کابل ها است. پهنای باند کابلهای فیبر نوری بسیار زیاد است و می توان از یک فیبر نوری واحد برای اتصال چندین دستگاه به یکدیگر استفاده کرد. امکان انتقال چندین تریلیون بیت در ثانیه در کابلهای فیبر نوری وجود دارد.
تقسیم بندی شبکه براساس اندازه
اندازه شبکه ها به اندازه سازمان بسیار وابسته است. بسته به نوع سازمان ، می توان از سرورها و تجهیزات شبکه مختلف استفاده کرد. همچنین نوع نرم افزار مورد استفاده در شبکه می تواند ساختار و اندازه شبکه را تعیین کند. به طور کلی ، ما چند نمونه از شبکه های ذکر شده در زیر داریم. ما هر یک از آنها را دقیقاً در جای خود توضیح خواهیم داد.
PAN های شخصی (غالباً دارای سه یا چند رایانه برای کارهای دانشگاهی یا اداری) ؛
شبکه های محلی از تعدادی رایانه تشکیل شده اند و نیازی به اتصال خارجی ندارند (بجز اینترنت). این شبکه ها داخلی هستند و کاربران می توانند به راحتی و بدون نیاز به شبکه های خارجی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. مشکل این شبکه ها این است که وقتی سرورها خراب می شوند ، کل شبکه غیرقابل دسترسی است.
Networks Research Academic and Research CAN Networks: این نوع شبکه بیشتر در محیط های دانشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد و کاربران در این نوع شبکه می توانند با داشتن یک حساب کاربری از طریق همان شبکه یا از طریق اینترنت به سطوح بالاتر دسترسی دسترسی پیدا کنند.
شبکه های MAN Urban: همانطور که از نامش پیداست ، این نوع شبکه امکان اتصال باند پهن را فراهم می کند. این نوع شبکه ها به طور گسترده ای برای موقعیت های اینترنت اشیا ، کنترل ترافیک و موارد مشابه استفاده می شوند. حوزه اصلی این شبکه ها نظارت مستمر است.
شبکه های گسترده (WAN): این شبکه می تواند در چندین منطقه جغرافیایی گسترش یابد. این محدوده جغرافیایی می تواند بین چندین شهر یا کشور باشد. بهترین مثال برای شبکه گسترده اینترنت ، اینترنت است. شبکه های گسترده اکنون با اینترنت جایگزین شده اند. کاهش قابل توجه هزینه ها و همچنین پایداری اتصالات از جمله دلایل جایگزینی شبکه های WAN با اینترنت است.

ارسال نظر
ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

نظرات ارسال شده